Search

Books Twenty Years in Siberia Free Download

Point Appertaining To Books Twenty Years in Siberia

Title:Twenty Years in Siberia
Author:Anița Nandriș-Cudla
Book Format:Unknown Binding
Book Edition:Deluxe Edition
Pages:Pages: 159 pages
Published:January 1st 1998 by Centre for Romanian Studies (first published 1991)
Categories:Nonfiction. Cultural. Romania. European Literature. Romanian Literature. Autobiography. Memoir
Books Twenty Years in Siberia  Free Download
Twenty Years in Siberia Unknown Binding | Pages: 159 pages
Rating: 4.69 | 784 Users | 69 Reviews

Representaion Concering Books Twenty Years in Siberia

„...20 de ani în Siberia – o aşez printre cele mai fantastice cărţi care s-au scris în ţara noastră. În faţa ei multe cărţi, mulţi scriitori şi mulţi eroi literari pălesc. După primul şoc şi cea dintâi nedumerire a cititorului, chiar şi a unui erudit academician, poate după un număr de ani în care uimirea se va fi aşezat, deodată cineva va pricepe şi va ridica această carte – a Aniţei cu trei clase primare şi suflet cât o istorie naţională, de o autenticitate «stilistică» genială – şi le va aşeza, fiinţa şi cartea, la umărul marilor noştri mărturisitori ai sufletului românesc.“ (Ştefan J. FAY)

„Cartea e o revelaţie şi s-ar cere primită ca atare. Nu doar privitor la soarta deportaţilor români în Gulagul sovietic povestirea Aniţei Nandriş-Cudla aduce o mărturie esenţială, dar şi pentru reconstituirea staturii ţăranului bucovinean: o statură net aristocratică, pe care metamorfozele provocate de comunism o aruncaseră nu numai în trecut, ci, s-ar spune, aproape în legendă. Or, iată că, odată cu Aniţa Nandriş-Cudla, legenda ia conturul firescului, iar realitatea ei ni se impune din nou.
După o asemenea carte, orice complex de inferioritate a noastră ca neam ar trebui să dispară.
Cartea aceasta, care nu numai că se cere neapărat citită, dar ar merita să fie aşezată, prin biblioteci, într-un raft al clasicilor, descrie unul din cele mai cumplite destine.“ (Monica LOVINESCU)

Itemize Books To Twenty Years in Siberia

Original Title: 20 de ani în Siberia: destin bucovinean
ISBN: 9735771225 (ISBN13: 9789735771225)
Edition Language: English

Rating Appertaining To Books Twenty Years in Siberia
Ratings: 4.69 From 784 Users | 69 Reviews

Article Appertaining To Books Twenty Years in Siberia
Pe vremea cînd citeam Arhipelagul Gulag , mi-amintesc că am avut o discuție în contradictoriu cu un prieten, care era de părere că memorialul lui Soljenițîn este o carte de ficțiune. Deși am înțeles imediat că nu punea la îndoială adevărul istoric ci doar pe cel al relatării, suspectîndu-l adică pe scriitor numai de cosmetizarea amintirilor, n-am putut niciodată accepta ca acest gen de mărturii (fie ele despre închisorile comuniste sau despre lagărele de concentrare naziste) să fie învinuite de

Un fenomen, o forță morală, o viață zguduitoare și un talent excepțional au făcut posibilă apariția acestei cărți. Nu am putut să o las, literalmente, din mână.Povestea e reală, evenimentele sunt de istorie, o istorie cu consecințe directe și nefaste asupra familiei Aniței. Ea este o eroină, una neinventată, reală, cu o putere nemărginită, cu credință supremă că va reuși să își salveze familia. Povestea începe din satul ei natal, aproape de Cernăuți, și ne poartă în inima Siberiei.Anița are o

E greu sa evaluezi o astfel de carte - nu a fost scrisa conform canoanelor literare sau ca sa castige vreun premiu. Sunt cuvintele simple ale unei femei care a suferit, a pierdut, a muncit si totusi a supravietuit impreuna cu copiii ei intr-una dintre cele mai mari tragedii ale secolului 20. Desi limbajul nu a fost corectat in niciun fel, lectura e usoara, n-am putut pune cartea jos. Poate ajuta ca sunt si eu din Moldova la origini. In ciuda subiectului dur, cartea nu un sir lung de povesti

O carte care ar trebui predată la școală, nu la ora de istorie, ci în prima zi în unul din anii de liceu, când puștii încep să înțeleagă viața. Cred că e una din cărțile care merită citite măcar o dată pe an.

Fabuloasa femeia asta, Anita!O carte extraordinara careia i-a venit randul la citit chiar in timpul pandemiei. Pe masura ce povestea se asternea in fata mea incercam sa-mi imaginez cadrul si intamplarile prin care trece aceasta darza femeie impreuna cu baietii ei, si imi dadeam seama ca din confortul camerei, este greu sa concepem cu adevarat ce resurse poate accesa un om pentru a supravietui!

Memoriile unei victime a deportărilor comuniste sună a temă prea politizată și, sincer, ca răsuflată. Din fericire, cartea asta este o excepție. E scrisă cu multă sinceritate și simplicitate. E despre viața unei femei, a unei mame și greutățile prin care a trecut. Este vorba despre experiența unei ființe umane. A încerca să învelești asta în chestii legate de politică, de naționalism, de istorie, e a lipsi cartea tocmai de ceea ce o face atît de specială. Fraza doamnei Lovinescu în care zice că

"Se vede ca mare a fost izvorul iubirii acestei femei,daca nu a secat in acesti ani de permanenta agresiune". O poveste cutremuratoare ,o permanenta lupta pentru supravietuire a stramosilor bucovineni.

Post a Comment

0 Comments